Krémové jahodové nanuky: letní láska na první kousnutí

Sladké jahody, jemný krém z mascarpone i šlehačky a rázem je na světě lahodné osvěžení, které se přímo rozplývá na jazyku. Tyto domácí jahodové nanuky vypadají nádherně, a ještě lépe chutnají! Zvládnete je připravit za pár minut a v horkých letních dnech si je zamilují nejen vaše děti, ale neodoláte jim ani vy…

Množství/Počet porcí: 3 nanuky

Doba přípravy: 15 minut

Doba mražení: 2 hodiny

Náročnost: velmi snadné

Co budete potřebovat:

· 130 g mascarpone

· 130 ml smetany ke šlehání

· 20 g vanilkového cukru

· 40 g moučkového cukru

· 150 g mražených nebo čerstvých jahod

· 10 g krystalového cukru

· trochu vody

Jak postupovat:

1. V rendlíčku si připravte jahodový rozvar. Stačí povařit jahody s krystalovým cukrem na trošce vody. (Rozvar můžete na závěr rozmixovat do hladké konzistence.)

2. Do hlubší misky dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, moučkový a vanilkový cukr. Ingredience vyšlehejte do hladkého krému.

3. Připravené formy na nanuky naplňte smetanovým krémem a vychlazeným jahodovým rozvarem. Nanuky dejte tuhnout do mrazáku na 2 hodiny.

4. Nakonec je můžete dozdobit čokoládou nebo cukrovými posypkami.

Tipy a rady: Zmražené nanuky můžete i celé ponořit do rozpuštěné čokolády a dát je ještě na další hodinku do mrazáku. Nabídne se vám tak navíc křupavé potěšení. Nanuky můžete vyzkoušet i s jiným druhem ovoce. Dobře se hodí třeba maliny nebo borůvky.

Produktový tip:

Indukční vestavná sklokeramická deska

Tato moderní bílá indukční deska MORA VDIT 65D CW se čtyřmi varnými zónami a broušenými hranami nabízí elegantní vzhled a snadnou instalaci do roviny s pracovní deskou. Díky technologii SuperBoost zajišťuje rychlý ohřev, zatímco funkce Timer umožňuje nastavení doby vaření až na 99 minut s automatickým vypnutím. Deska je navržena pro efektivní a bezpečné vaření s minimální spotřebou energie. Cena desky je 8 990 Kč.

Zdroj: MORA

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama