Sladké jahody, jemný krém z mascarpone i šlehačky a rázem je na světě lahodné osvěžení, které se přímo rozplývá na jazyku. Tyto domácí jahodové nanuky vypadají nádherně, a ještě lépe chutnají! Zvládnete je připravit za pár minut a v horkých letních dnech si je zamilují nejen vaše děti, ale neodoláte jim ani vy…

Množství/Počet porcí: 3 nanuky
Doba přípravy: 15 minut
Doba mražení: 2 hodiny
Náročnost: velmi snadné
Co budete potřebovat:
· 130 g mascarpone
· 130 ml smetany ke šlehání
· 20 g vanilkového cukru
· 40 g moučkového cukru
· 150 g mražených nebo čerstvých jahod
· 10 g krystalového cukru
· trochu vody
Jak postupovat:
1. V rendlíčku si připravte jahodový rozvar. Stačí povařit jahody s krystalovým cukrem na trošce vody. (Rozvar můžete na závěr rozmixovat do hladké konzistence.)
2. Do hlubší misky dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, moučkový a vanilkový cukr. Ingredience vyšlehejte do hladkého krému.
3. Připravené formy na nanuky naplňte smetanovým krémem a vychlazeným jahodovým rozvarem. Nanuky dejte tuhnout do mrazáku na 2 hodiny.
4. Nakonec je můžete dozdobit čokoládou nebo cukrovými posypkami.

Tipy a rady: Zmražené nanuky můžete i celé ponořit do rozpuštěné čokolády a dát je ještě na další hodinku do mrazáku. Nabídne se vám tak navíc křupavé potěšení. Nanuky můžete vyzkoušet i s jiným druhem ovoce. Dobře se hodí třeba maliny nebo borůvky.

Produktový tip:
Indukční vestavná sklokeramická deska
Tato moderní bílá indukční deska MORA VDIT 65D CW se čtyřmi varnými zónami a broušenými hranami nabízí elegantní vzhled a snadnou instalaci do roviny s pracovní deskou. Díky technologii SuperBoost zajišťuje rychlý ohřev, zatímco funkce Timer umožňuje nastavení doby vaření až na 99 minut s automatickým vypnutím. Deska je navržena pro efektivní a bezpečné vaření s minimální spotřebou energie. Cena desky je 8 990 Kč.
Zdroj: MORA