
Milujete jednoduché recepty, které zvládnete během pár minut? Tahle třená nivová pomazánka je přesně taková. Díky výrazné chuti sýra, jemnému máslu a křupavým ořechům získáte lahodnou pomazánku, která se hodí na každou příležitost. Skvěle funguje na jednohubky, ale pochutnáte si na ní i s čerstvým chlebem nebo bagetkou.
Množství: cca 260 g pomazánky
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: velmi snadné
Co budete potřebovat:
· 100 g nivy
· 120 g pomazánkového másla
· 10 g cibule
· 1 lžíce majonézy
· 35 g vlašských ořechů
· sůl, pepř
Jak postupovat:

1. Nastrouhejte na hrubém struhadle nivu. Se studenou nivou právě vyndanou z lednice se vám bude lépe pracovat.
2. K nastrouhané nivě přidejte pomazánkové máslo a jednu lžíci majonézy. Vidličkou pomazánku propracujte.
3. Hladkou pomazánku zlehka osolte a opepřete. Niva je sama o sobě slaná, takže soli stačí v tomto případě opravdu špetka. Vše promíchejte.
4. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte ji do pomazánky spolu s namletými vlašskými ořechy. Pomazánku naposledy promíchejte a podávejte ji třeba na čerstvých, z trouby vytažených bagetkách.
5. Na talíři jednohubky dozdobte například hroznovým vínem a posypkou z vlašských ořechů.
Zdroj: MORA