VYCHÁZÍ NOVÝ DÍL WOLFA VĚNOVANÝ ČESKÝM BÁSNÍŘKÁM

Wolf Lost In the Poem je úspěšný hudebně-poetický projekt, za kterým stojí uznávaný hudebník a textař Jan Žamboch. První ceněné album (Nepřipoutaný 2017) se dočkalo nominace na Cenu Anděl a vyhrálo anketu Album roku radia Proglas. Druhý díl s názvem Indigem je věnován opět básnířkám, ale tentokrát výhradně českým.

Jitka Bret Srbová, Ludmila Macešková píšící pod pseudonymem Jan Kameník, Hana Stinka Lundiaková, Marta Veselá Jirousová, Simonetta Buonaccini, Olga Wawracz, Jaroslava Oválská, Bohumila Grögerová, Hana Kocourková a Vladimíra Čerepková – deset žen, jejichž básně byly pro Jana natolik silné, že z něj vyrazily emocionální textovou reflexi.

„Sedm let po Nepřipoutaném je dost dlouhá doba na to, abych v sobě zase našel plameny, který nutí autora psát a tvořit. Osudy českých básnířek, jejich krásný a mnohdy trnitý verše přikládaly do mýho vlčího ohně vždycky, když skomíral a jsem jim za to vděčný. Indigem jsou pro mne hojivý drásy a med. Doufám, že to tak nebudu mít jenom já,“ říká k novému albu Jan Žamboch.

Na Indigem si tentokrát Wolf přizval celou řadu hostů. Naleznete na něm vokály Jany Vébrové, bicí Pavla Koudelky z Dunaje, samply Zdeňka Holoubka, housle a kvinton Gabriely Vermelho, piana Tomáše Sedláčka a Adama Nožičky nebo trubku Vojtěcha Kozubíka.

Album Indigem vychází digitálně na domácím labelu Tranzistor. Wolf ho pokřtí v pražském klubu Café v Lese v úterý 23. dubna.

Zdroj: Wolf Lost In the Poem

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama