Brownies s datlovou pastou

Ingredience:

· 80 g pšeničné hladké mouky Pernerky

· 200 g datlové pasty

· 3 vejce (pokojová teplota)

· 150 g hořké čokolády (min. 70 % kakaa)

· 50 g másla

· 20 g kakaa (neslazeného)

· 1 lžička prášku do pečiva

· špetka soli

· 50 g kousků čokolády

Postup:

1. Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si formu (cca 20×20 cm) vyloženou pečicím papírem.

2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, do které vmícháme datlovou pastu. Pokud je pasta tvrdší, můžeme ji lehce nahřát, aby se lépe spojila.

3. V misce vyšleháme vejce se špetkou soli do lehké pěny. Čokoládovou směs postupně zašleháme do vaječné pěny.

4. V jiné misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto suchou směs přimícháme do čokoládové směsi, dokud nezískáme hladké těsto. Přidáme kousky čokolády.

5. Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a pečeme přibližně 20–25 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed není jen s trochou drobků (nesmí být úplně suchá, brownies mají být vláčné).

6. Necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a podáváme.

Zdroj: Pernerky

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama