Šťavnaté karbanátky z grilu: Rychlá večeře pro celou rodinu
Karbanátky z grilu zabodují jak u dospělých, tak u dětí. Navíc je jejich příprava velmi rychlá, takže vás v letním horku nadlouho nezdrží. Grilované karbanátky můžete podávat s porcí čerstvé zeleniny, s opečeným bramborem, anebo třeba jen tak s pečivem. Pak už stačí prostřít stůl venku na terase a pohodová letní hostina může začít…

Počet porcí: 8 karbanátků (o průměru cca 8 cm)
Doba přípravy: 10 minut
Doba grilování: 10 minut
Náročnost: velmi snadné
Co budete potřebovat:
· 600 g vepřového mletého masa
· 1 vejce
· 1 lžičku majoránky
· 1 lžičku oregana
· hrst čerstvě nasekané pažitky
· sůl a pepř
· špetku sušeného česneku
· 1,5 lžíce strouhanky
Jak postupovat:
1. V míse smíchejte s mletým masem všechny ostatní suroviny. Směs hnětejte rukama několik minut.
2. Ze vzniklé směsi si vytvarujte karbanátky a ty grilujte na rozehřátém grilu z obou stran dozlatova (dohromady cca 10 minut).
3. Ihned po upečení karbanátky podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy a rady: Karbanátky z grilu můžete podávat s americkými bramborami, s čerstvou zeleninou nebo s opečeným chlebem.
Zdroj: MORA