Karbanátky z grilu, které ocení i požitkáři

Šťavnaté karbanátky z grilu: Rychlá večeře pro celou rodinu

Karbanátky z grilu zabodují jak u dospělých, tak u dětí. Navíc je jejich příprava velmi rychlá, takže vás v letním horku nadlouho nezdrží. Grilované karbanátky můžete podávat s porcí čerstvé zeleniny, s opečeným bramborem, anebo třeba jen tak s pečivem. Pak už stačí prostřít stůl venku na terase a pohodová letní hostina může začít…

Počet porcí: 8 karbanátků (o průměru cca 8 cm)

Doba přípravy: 10 minut

Doba grilování: 10 minut

Náročnost: velmi snadné

Co budete potřebovat:

· 600 g vepřového mletého masa

· 1 vejce

· 1 lžičku majoránky

· 1 lžičku oregana

· hrst čerstvě nasekané pažitky

· sůl a pepř

· špetku sušeného česneku

· 1,5 lžíce strouhanky

Jak postupovat:

1. V míse smíchejte s mletým masem všechny ostatní suroviny. Směs hnětejte rukama několik minut.

2. Ze vzniklé směsi si vytvarujte karbanátky a ty grilujte na rozehřátém grilu z obou stran dozlatova (dohromady cca 10 minut).

3. Ihned po upečení karbanátky podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy a rady: Karbanátky z grilu můžete podávat s americkými bramborami, s čerstvou zeleninou nebo s opečeným chlebem.

Zdroj: MORA

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama