Vyšetřili jste si na přípravu víkendové snídaně o něco více času a rádi byste blízké potěšili něčím výborným a zdravým současně? Zkuste recept na maminčiny banánové lívanečky, ve kterých skvěle využijete banány, které vám během hektického týdne trochu přezrály.
Ingredience na 2 porce:
· Banán 2 ks
· Vejce 4 ks
· Kypřící prášek 1/2 člž
· Vanilkový extrakt
· Olej slunečnicový 2 plž
· Maliny 125 g
· Mango 1/2 ks
· Tvaroh měkký v kostce 100 g
Postup:
1. Oloupejte 2 banány, nalámejte je do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou a hustou kaši.
2. Metličkou do banánu zašlehejte 4 vejce, vsypte ½ lžičky kypřicího prášku a nakapejte 5 kapek vanilkového extraktu. Vše důkladně promíchejte.
3. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Naběračkou nalévejte jednotlivé lívanečky tak, aby nebyly moc velké. Opékejte z každé strany přibližně 1 minutu.
4. Lívanečky podávejte ještě teplé s tvarohem a ozdobené malinami a plátky nakrájené ½ manga. Banánové lívanečky jsou skvělou volbou na víkendovou snídani.
TIP: Potřebujete těsto na více porcí? Množství ingrediencí si podle počtu porcí snadno upravíte online na www.albert.cz/recepty u každého daného receptu.
Zdroj: Albert