Poctivý mazanec k Velikonocům neodmyslitelně patří. Letos si jej můžete vychutnat v podání francouzského pekařství PAUL. Ve sladkém voňavém bochánku se spojuje dávná česká tradice s francouzským pekařským uměním. Mazanec se přirozeně hodí na sváteční tabuli, ale přijde vhod i k ranní kávě nebo při posezení s přáteli.
Kynuté těsto vonící máslem, šťavnaté rozinky a křupavé mandličky. Přesně takový je poctivý mazanec z pekařství PAUL. K pečení se využívá tradiční francouzské těsto, zvané cramique, které je neodolatelně vláčné a jemné. Ozdobí váš sváteční stůl a potěší každou návštěvu.
Mazanec je oblíbeným velikonočním kouskem dlouhá staletí, ne-li déle. První zapsané recepty pochází z šestnáctého století, jeho historie však sahá daleko hlouběji. Sladké kynuté bochánky se na jaře pekly už v dávných dobách na oslavu bohyně jara. Po příchodu křesťanství se upevnila tradice jejich pečení na Bílou sobotu. Na Velikonoční neděli je pak hospodyňky nosily do kostelů, kde je kněží posvětili, neboli „pomazali“. Právě odtud se vzalo slovo „mazanec“. Vyrobit takový mazanec bylo již tehdy náročné a vyžadovalo to hodně času, úsilí i zručnosti.
Dnes si toto tradiční pečivo můžete dopřát bez námahy. Vyzkoušejte mazanec v podání francouzských pekařských mistrů a vychutnejte si Velikonoce ve velkém stylu! Abyste získali ještě intenzivnější chuťový zážitek, můžete dát mazanec na pár minut do vyhřáté trouby. Nádherně tím rozvinete všechny jeho chutě a vaši domácnost provoní sladká vůně Velikonoc.
Mazanec bude v prodeji od 25. března do 1.dubna na všech pobočkách i na e-shopu.
Zdroj: PAUL