Pražskou zoologickou zahradu už tento víkend provoní čerstvé hmyzí speciality. Na menu podávaném na terase Vzdělávacího centra poblíž hlavního vchodu budou sarančata v banánovém těstíčku, cvrčci na česneku nebo špízy z vícero druhů hmyzu. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky zdarma, komentované přípravy pokrmů a ukázky farmově chovaných bezobratlých. Lidé se také dovědí benefity této zatím poněkud exotické kuchyně. Po celý víkend si ale budou pochutnávat i obyvatelé Zoo Praha – speciální krmení čekají surikaty, mravenečníky nebo vzácně chované ještěry z nové expozice Gobi.
Pro média: Sraz s novináři bude v sobotu 20. července v 10.00 u severního vchodu do Zoo Praha. Žádosti o akreditace zasílejte spolu s telefonním číslem na email dostalkova@zoopraha.cz. Parking bude možný po předchozí domluvě.
Hmyzí menu
1. Potemníci po indicku
2. Cvrček na česneku
3. Saranče v banánovém těstíčku
4. Moučný červík na sladko s jablky
5. Špíz z vícero druhů hmyzu
Speciální komentovaná krmení
· 10.15 krmení talapoinů – Rezervace Dja
· 10.30 krmení plazů v pouštní expozicí Kattakum – Pavilon šelem a plazů
· 10.30 krmení hrabáčů – Africký dům
· 10.45 krmení surikat – Africký dům
· 12.30 krmení hmyzožravých ptáků – Sečuán
· 13.00 krmení plazů – Gobi
· 14.00 krmení mravenečníků – Mravenečníci
· 14.45 krmení ibisů skalních – Ibisové
* zároveň probíhají také standardní komentovaná krmení a setkán
Zdroj: Zoo Praha