Francouzské brambory jinak

Zapečená klasika: Francouzské brambory, které zmizí z pekáče raz dva

Francouzské brambory zapečené v troubě jsou ideální volbou, když chcete uvařit něco vydatného, chutného a přitom nenáročného. Kombinace brambor, mletého masa, slaniny, vařených vajec, smetany a sýra vytváří dokonale lahodnou kombinaci, která provoní váš domov a potěší i náročnější strávníky. Přitom stačí pár základních surovin, jeden pekáč a trocha trpělivosti. Výsledek rozhodně stojí za to…

Počet porcí: 5 porcí

Příprava: 30 minut

Náročnost: snadné

Co budete potřebovat:

· 700 g červených brambor

· 100 g slaniny

· 3 vařená vejce

· 1 syrové vejce

· 200 ml smetany ke šlehání

· 2 cibule

· 1 camembert

· 500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)

· 15 g sádla

· strouhanka

Jak postupovat:

Zapékací mísu vymažte sádlem a vysypte strouhankou. Brambory zbavte slupky a nakrájejte je na tenounké plátky, které můžete vrstvit i mírně přes sebe. Na plátky nakrájejte také cibuli a rozeberte ji na kroužky. Dále pokrájejte na tenké plátky slaninu i tři vejce uvařená natvrdo. Do zapékací mísy navrstvěte brambory. Osolte je a opepřete. Poté přidejte okořeněné maso, plátky slaniny, cibuli a vejce. Vrstvu s vejci dobře osolte a opepřete. Poslední vrstvou jsou opět brambory. Osolte je i opepřete. Zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 45 minut. V troubě vybírejte některou z nižších poloh.

Během pečení si rozmíchejte jedno vajíčko ve smetaně, osolte a opepřete. Po 45 minutách vyndejte zapékací mísu z trouby a francouzské brambory přelijte připravenou smetanou s vejcem. Navrch brambor ještě přidejte na plátky pokrájený camembert. Vše dejte péct do střední polohy v troubě na dalších 30 minut při stejné teplotě.

Naše rada: Francouzské brambory podávejte s plátky nakládané červené řepy.

Produktový tip: Elegantní pomocník, který zvládne víc než jen péct

Elektrická trouba MORA VT 111 CX s funkcí grilu potěší nejen všechny milovníky klasického pečení! Není totiž jen o teplotě, jako spíše o samotném zážitku z vaření… Její funkci grilu si oblíbí každý, kdo má rád vůni dozlatova propečeného kuřete nebo čerstvě upečený chléb. Milovníky italské kuchyně pak nadchne i speciální program Pizza s teplotou až 300 °C, jehož pomocí doma připravíte pizzu jako z vyhlášené italské restaurace. Uvnitř trouby se totiž skrývá klenutý prostor, který je inspirovaný tradiční kamennou pecí a spolu s promyšleně rozmístěnými topnými tělesy vám zaručí rovnoměrné propečení vašich pochoutek ze všech stran. Trouba se pyšní i velkorysým objemem 84 litrů a programem pro pomalé pečení, který je ideální například pro přípravu šťavnatého masa nebo roastbeefu. Trouba MORA VT 111 CX vás na první pohled zaujme také svým elegantním provedením z nerezu, díky němuž bude v kuchyni nejen dobře sloužit, ale i perfektně vypadat. Velká prosklená dvířka a výkonné osvětlení uvnitř trouby dostane celý proces vašeho pečení pod naprostou kontrolu bez toho, abyste dvířka trouby museli otvírat. A údržba? O tu se postará populární program parního čištění ECO CLEAN, který odstraní i větší nečistoty bez zbytečné chemie. Trouba je v energeticky úsporné třídě A, která šetří energii i peněženku. Cena trouby je 5 290 Kč.

Zdroj: MORA

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama