Recept na letní koláč s jogurtem a meruňkami

Letní pečení: Nadýchaný jogurtový koláč s meruňkami

Jogurtový koláč s krémovým tvarohem vám přípravou nezabere mnoho času. Během letních měsíců si ho můžete připravit v podstatě s jakýmkoliv druhem sezónního ovoce, které máte doma po ruce. My jsme sáhli po meruňkách a vyplatilo se… Chutnal božsky!

Počet porcí: cca 12 porcí (forma o průměru 22 cm)

Příprava: 25 minut

Pečení: 40 minut

Náročnost: snadné

Co budete potřebovat:

Na jogurtový korpus:

· 150 g bílého jogurtu

· 240 g hladké mouky

· 150 g moučkového cukru

· 120 ml slunečnicového oleje

· 1 sáček kypřicího prášku

· 2 vejce

Na tvarohový krém:

· 200 g polotučného tvarohu

· 2 lžíce moučkového cukru

· 1 žloutek

· 5 čerstvých meruněk

Jak postupovat:

1. Do mísy nasypte prosátou mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek a sypké suroviny promíchejte. Následně k nim vyklepněte dvě vejce, přidejte olej a bílý jogurt. Hladké těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Poté si meruňky nakrájejte na měsíčky.

2. V malé misce si rozmíchejte tvaroh se žloutkem a moučkovým cukrem. Tuto tvarohovou směs nandávejte po lžičkách na těsto. Do tvarohové směsi pokládejte měsíčky meruněk. 3. Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 175 stupňů. Formu položte na mřížku do nižší části trouby. Pečte přibližně 35–40 minut. Jestli je koláč hotový, poznáte tak, že těsto již neulpívá na špejli.

4. Koláč nechte vychladnout na mřížce v otevřené troubě. Po vychladnutí sejměte okraj formy.

5. Hotový koláč před podáváním ještě posypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Tipy a rady: Vyzkoušejte jogurtový koláč s různými druhy ovoce. Hodí se broskve, švestky, ale také drobné lesní ovoce. Tento druh koláče můžete podávat i s porcí šlehačky.

Zdroj: MORA

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama