Tyhle tartaletky si zamilujete! Máme recept!

Tartaletky s pudinkovým krémem

Tartaletka sice pochází z Francie, ale také u nás již platí za velmi populární moučník k odpolední kávě. Tartaletky jsme pro vás naplnili pudinkovým krémem a podávali s čerstvými jahodami. Vyzkoušejte s námi náš recept na křehké těsto z mandlové mouky. Překvapí vás, jak moc si na něm pochutnáte.

Počet porcí: 12 tartaletek

Příprava: 20 minut

Vaření: 30 minut

Náročnost: snadné

Co budete potřebovat:

Na tartaletky:

· 240 g hladké mouky

· 40 g mandlové mouky

· 70 g moučkového cukru

· 140 g másla

· 1 vejce

· 1 žloutek

· citronová kůra

· špetka soli

Na krém:

· 360 ml plnotučného mléka

· 1 sáček vanilkového pudinku

· 40 g cukru krupice

· 20 g másla

Jak postupovat:

1. Do mísy vsypte prosátou mouku, jemnou mandlovou mouku, špetku soli a moučkový cukr. Sypké ingredience dobře promíchejte.

2. Nastrouhejte kůru z citronu. Čím více kůry, tím více bude tartaletka provoněná citronem. My jsme nastrouhali kůru z jedné poloviny velkého citronu.

3. Přidejte jedno vejce a jeden žloutek. Přidejte na plátky nakrájené studené máslo. Dobře promíchejte a rukama či robotem vytvořte

hladké těsto. Těsto dejte na půl hodinky do lednice. Se studeným těstem se vám bude lépe pracovat.

4. Mezitím si připravte pudinkovou náplň. V hrnci uvařte pudink s cukrem ve 360 ml mléka. Hotový pudink odstavte z plotýnky a po chvíli do teplého pudinku vmíchejte po kouskách máslo.

5. Krém nechte vychladnout a před plněním tartaletek ho dejte zchladit na chvíli do lednice.

6. Vychlazené těsto rozválejte na vyšší plát a vykrajujte kolečka či kytičky o průměru 10 cm.

7. Vykrojené těsto vložte do formy na tartaletky nebo jako my do formy na cupcakes. Tartaletky pečte v troubě do zezlátnutí okrajů. Bude to trvat přibližně 20 minut. Pečte při 175 stupních. (Po 10 minutách pečení můžete propíchnout dna tartaletek vidličkou, aby se příliš nenafukovala.)

8. Upečené horké tartaletky opatrně vyjměte z formy a nechte je vychladnout. Tartaletky naplňte pomocí cukrářského sáčku pudinkovým krémem, ozdobte je jahodami a před podáváním je ideálně ještě na chvíli odložte do lednice. Dobrou chuť.

Tipy a rady: Do křehkých tartaletek se hodí různé druhy krémů. Vyzkoušejte je nejen s tímto pudinkovým, ale například i s krémem z mascarpone či tvarohu. Tartaletky se budou na talíři vyjímat ozdobené drobným lesním ovocem.

Zdroj: MORA

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama