Jedinečné kouzlo zimních dnů: Odhalte neotřelé kombinace kávy v originálních receptech

Vstupte do světa mimořádných chutí a hřejivé atmosféry v době, kdy za okny dýchá nelítostná zima. Najděte útěchu i teplé objetí v šálku horké kávy a nechte se unést kreativitou při přípravě lahůdek, které udělají z každého doušku nezapomenutelný okamžik. Vyzkoušejte slaďoučké kávové kuličky, jež pohladí vaše chuťové buňky, nebo nechte svou kávu ožít v nečekaných kombinacích s marshmallows, až po špetku dobrodružství s whisky a likérem. Odkryjte nový rozměr chutí s lahodnou instantní kávou Jacobs Velvet Crema, kterou nyní najdete i v novém praktickém balení.

TIP: Ponořte se do bohaté sametové pěny a plné, výrazné chuti kávy Jacobs Velvet Crema s oříškovými tóny, kterou nově můžete zakoupit v praktickém balení. To jednoduše přesypte do originální sklenice, a v okamžiku tak prodlužte její životnost.

S balením o 180 g, kterým naplníte celou sklenici, připravíte 108 šálků lahodné kávy snadno a rychle. Doplňte svoji dózu s rozpustnou kávou Jacobs Velvet Crema v novém balení! Doporučená maloobchodní cena je 139,90 Kč, více informací najdete na www.kavajacobs.cz. Jacobs Velvet Crema. 100% CREMA, 100% POŽITEK.

KÁVOVÉ KULIČKY

· 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet Crema

· 100 g drcených sušenek nebo polámaného cukroví

· 100 g slazeného kondenzovaného mléka

· 100 g másla

· strouhané ořechy a kakao na obalení

Drcené sušenky pokapejte kávou rozpouštěnou ve 3 lžících horké vody, vmíchejte zahřáté kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Vytvarujte kuličky a obalte je ve strouhaných ořeších nebo kakau a nechte odležet v lednici.

KÁVA & MARSHMALLOWS

· 1 lžíce instantní kávy Jacobs Velvet Crema

· 350 ml mléka

· 1 lžíce tmavého cukru

· 2 lžíce kakaa holandského typu

· ½ lžičky mleté skořice

· špetka muškátového oříšku

· špetka chilli koření

· špetka soli

Na ozdobu:

· bonbóny marshmallows

· čokoládové čočky, čokoládový a karamelový sirup

· šlehačka

V kastrůlku za stálého míchání zahřejte mléko, cukr, kakao, kávu, koření a sůl. Rozdělte do dvou šálků, ozdobte šlehačkou, marshmallows, čokoládovými čočkami a polijte sirupy.

KÁVA S KAHLÚOU

· 300 ml kávy Jacobs Krönung

· 2 lžičky karamelového kondenzovaného mléka

· 40 ml whisky

· 40 ml kávového likéru Kahlúa

· šlehačka

· střepy ze slaného karamelu na ozdobu

Do silnostěnných sklenic vlijte kávu, whisky a likér. Oslaďte karamelovým salkem a ozdobte šlehačkou s karamelovými střepy.

Jak na karamelové střepy?

200 g cukru vsypte do velké pánve a na nízkém plameni zahřívejte. Jakmile karamel dosáhne tmavě zlaté barvy, nalijte ho na pečicí papír potřený tukem, posypte vločkovou solí a nechte zchladnout a ztuhnout. Po vychladnutí rozlámejte na střepy.

Nesehnali jsme karamelové kondenzované mléko?

Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plameni vařte. Mléko v konzervě zkaramelizuje.

PRALINKOVÁ KÁVA

· 100 ml silné kávy Jacobs Velvet Crema

· 250 g tmavé čokolády

· 4 lžíce oblíbeného alkoholu, například brandy

· 300 ml smetany ke šlehání

· 1 lžíce třtinového cukru

· kakao + instantní káva Jacobs na poprášení + pralinky k podávání

Nalámejte 50 g čokolády do rendlíku a zalijte ji 100 ml smetany. Nechte na mírném ohni zcela rozpustit. Pak vychlaďte (nejlépe přes noc) a vyšlehejte do tuha.

Poté nalámejte 200 g čokolády do rendlíku. Přilijte 200 ml smetany, kávu a přidejte alkohol. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šálků. Ozdobte připravenou pařížskou šlehačkou, poprašte kakaem a instantní kávou a podávejte s pralinkami.

Zdroj: Jacobs

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama