Martin Hranáč v Hell’s Kitchen Česko s Janem Punčochářem na One Play!

Hells Kitchen Česko 2025

Na konci prázdnin se diváci mohou těšit na napínavou a dynamickou kulinářskou soutěž Hell’s Kitchen Česko, tentokrát s Janem Punčochářem v roli šéfkuchaře. Ten si pro soutěžící připravil na každý večer jiné menu, včetně receptů, které jsou průřezem jeho hvězdné kariéry. Bude sledovat, jak si soutěžící vedou v kuchyni, jak zvládají práci pod tlakem a ve stresu.

O titul Hell’s Kitchen Česko a finanční odměnu ve výši dvoua půl milionu korun se utkají nejen profesionální kuchaři, ale i výteční domácí kuchaři, pro které je vaření vášní a často sní o tom, že by se jednou mohli vysokou gastronomií živit. Vítěz či vítězka navíc získá nabídku pracovat v nové restauraci Jana Punčocháře.

Další novinkou letošní řady budou kapitáni jednotlivých týmů a výrazní „žolíci“, kteří do soutěže naskočí v jejím průběhu. Martin Hranáč se představí v roli majordoma, šéfa restaurace, a pokud soutěžící splní některou z výzev, vezme je na odměnu. Postará se také o zábavu soutěžících a umožní divákům nahlédnout do zákulisí pořadu.

Ochutnat jídla soutěžících přijde řada známých hostů, například bývalý hokejový brankář Dominik Hašek s dcerou, zpěvačkou Dominikou, vítězka MasterChef Česko 2021 Besky s partnerem a hercem Adamem Vaculou, fotbalisté Jan Koller a Petr Švancara, influencerka Dominika Alagia, moderátorka Lejla Abbasová nebo módní návrhář Osmany Laffita.

Hell’s Kitchen Česko slibuje divákům nejen napínavou podívanou plnou dramatických momentů, ale také inspiraci a pohled do světa profesionální gastronomie. Každá epizoda přinese nové zvraty, napětí a emoce a diváky nakazí vášní pro vaření.

Showrunner Matěj Šámal: Honza Punčochář nemusí křičet, aby byl přísný

Jaká je náplň práce showrunnera na projektu Hell’sKitchen Česko?
Společně s kolegou Radovanem Síbrtem máme celý projekt od úplného začátku až do konce ve svých rukou. Pracujeme na něm od scénáře přes casting až po spolupráci s Honzou Punčochářem a soutěžícími. Je to opravdu zajímavá práce a máme skvělý tým. S Radovanem se na téměř všem shodneme, takže práce jde vlastně hladce.

Hell’s Kitchen Česko má nového šéfkuchaře a moderátora – Jana Punčocháře. Jak mu to jde?
Honza je skvělý. Nemusí křičet ani zvyšovat hlas, aby působil přísně. Respekt si získá přirozeně. Když něco řekne, poslouchají soutěžící každé slovo. Zároveň má i svou přívětivou stránku – když se někomu něco daří, umí to báječně ocenit. Na jednu stranu je opravdu milý, ale když je potřeba, dokáže být i velmi ostrý.

Jaké chystáte další novinky kromě osobnosti šéfkuchaře?
Největší novinkou jsou kapitáni, kteří budou mít výraznou roli. Každý tým si zvolí svého vůdce, který má za úkol vést tým během služby v kuchyni. Dále připravujeme spoustu novinek, které jsou součástí hry – různá pravidla a proměny –, ale ty bych zatím nerad prozrazoval.

Jakou roli v Hell’s Kitchen Česko má Martin Hranáč?
Martin přijal roli majordoma. Jako vrchní číšník má na starosti chod restaurace a je parťákem pro soutěžící. Když vyhrají nějakou výzvu, čeká je odměna, na kterou je bere právě Martin, a vždy si to spolu skvěle užijí. Martin se také stará o sociální sítě Hell’s Kitchen Česko, takže se můžeme těšit na spoustu zábavy.

Koho byste pozval ke sledování Hell’s Kitchen Česko?
Hlavně diváky, které baví kuchařské show a mají rádi silné emoce. Mohu potvrdit, že letos máme opravdu výrazné postavy, emoce, humor a spoustu kulinářství. Bude to skvělá gastro show.

Šéfkuchař Jan Punčochář: V Hell’s Kitchen Česko bude v každém díle jiné menu

MasterChefovi jste byli tři moderátoři, v Hell’s Kitchen Česko je to jen na vás. Jaká je to pro vás změna?
Samozřejmě obrovská. V MasterChefovi jsme si s klukamatexty rozdělovali, mohli jsme na sebe reagovat a nestál jsem tam sám. Byla to úplně jiná role, navíc jsem tam působil spíš jako porotce. V Hell’s Kitchen Česko jsem musel hodně zapracovat na svém projevu. Před natáčením jsem absolvoval mnoho hodin s kouči – ať už šlo o práci s hlasem, kurz moderování, nebo pohyb před kamerou. Tady už jsem měl být víc moderátorem než porotcem, což je pro mě zcela nová role.

Hell’s Kitchen Česko není jen o výborném vaření. Co všechno budete u soutěžících hodnotit?
Sledoval jsem, jak se v kuchyni chovají, jak zvládají práci pod tlakem a ve stresu. Důležitá je i přirozená autorita a vůdčí schopnosti, které by se ale neměly zaměňovat za agresi nebo nátlak na ostatní. Velkým měřítkem je také týmová práce, protože bez spolupráce kuchař fungovat jednoduše nemůže. Aspektů k hodnocení je opravdu hodně.

Soutěžící budou často vařit pro hvězdné hosty. Kdo například zavítá do pekelné kuchyně?
Každý večer byla restaurace Hell’s Kitchen Česko plná hostů. Mezi milými hosty byli například Dominik a Dominika Haškovi, hokejista Radko Gudas, kuchař, producent a herec Ivan Vodochodský, který je i můj kamarád, nebo legendární moderátor a hlasatel Saša Hemala. Hvězdných tváří ale dorazí opravdu hodně.

Jaké menu jste pro soutěžící připravil? Co budou vařit?
Tohle bude jedna z velkých změn oproti první řadě a mohu prozradit, že vaření rozhodně nebude jednoduché. Každý večer máme jiné menu – diváci se mohou těšit na francouzskou nebo italskou kuchyni, fine diningovou večeři, menu poskládané ze sladkovodních ryb nebo fúzi asijské kuchyně s českou. Bavilo mě i propojení s mojí osobou, kdy soutěžící dostanou recepty, které jsou průřezem mé kariéry.

Kromě finanční odměny získá vítěz možnost pracovat přímo pro vás. Co mu nabídnete?
Na podzim otevírám novou restauraci Šnycl na pražském Andělu a právě v tomto podniku dostane vítěz nabídku pracovat. Bude mít možnost být u samotného otevření a zavedení zcela nového konceptu.

To je vaše úplně nová restaurace. V jaké fázi se aktuálně nachází?
Jsme ve finále a doufám, že první hosty přivítáme už na začátku letošního podzimu.

Úroveň českých restaurací od revoluce výrazně stoupla, k čemuž přispěly i televizní kulinářské pořady. Jak hodnotíte situaci v gastronomii v roce 2025?
Upřímně, já podobná hodnocení moc rád nemám. Vždy najdete skvělé koncepty, ale i takové, které s kvalitní gastronomií nemají moc společného. Stále vidím velký boom ve snídaňových bistrech, lidé si rádi zajdou ven na snídani. Zajímavé mi přijde, že za snídani složenou z vajíček, trochy zeleniny a kvalitního pečiva lidé utratí klidně 300 Kč, ale za hlavní chod ze skvělých surovin už jim to někdy přijde moc.

Jaké trendy v gastronomii aktuálně vnímáte?
Já osobně na trendy moc nedám. Momentálně je třeba módní uvádět všechny detaily o surovinách – kde vyrůstala kráva, kde běhala slepice, jejíž vajíčka jsou na talíři. Pro mě jako spotřebitele je to zbytečné, protože když jídlo ochutnám, hned poznám, jaké suroviny jsou použité. Restaurace samotná to navíc často napoví. Já mám své české dodavatele na bylinky, houby a další suroviny už mnoho let, ale nepotřebuji je nikde zmiňovat. Přijde mi samozřejmé, že vařím z kvalitních surovin.

Kromě role šéfkuchaře už léta působíte i v televizi. Jak televize změnila váš profesní život?
Výrazně. Nejsem už jen v kuchyni, ale i před kamerou, což přináší mnoho změn. Ať už jde o určitý druh popularity, kdy vás lidé poznávají na ulici, nebo o očekávání, které od vás lidé mají. Moje primární místo je ale stále v kuchyních mých podniků, nejvíce pak v restauraci Stůl.

Jsme v druhé polovině léta. Byl jste někde na dovolené nebo se někam chystáte?
Byl jsem s manželkou na Mallorce, kde jsme si po dlouhé době skvěle odpočinuli. Také jsem si splnil sen a podnikl gastronomickou cestu do Singapuru, kde jsme objížděli krásné restaurace i autentický street food a ochutnávali místní speciality, které jsou fantasticky rozmanité.

Jak vypadá vaše ideální dovolená?
Já si užívám jen ideální dovolené, které jsou vždy spojené s gastronomií. Všechny cesty s rodinou nebo přáteli plánuji podle toho, jakou kuchyni chceme ochutnat. Někdo plánuje dovolenou podle pláží nebo památek, já podle gastronomie.

Na co byste pozval diváky, proč by se měli dívat na druhou řadu Hell’s Kitchen Česko?
Ve druhé řadě budou společně soutěžit amatérští i profesionální kuchaři, což přinese velké zpestření. Bude zajímavé sledovat, jak se s tím obě skupiny poperou. Těšit se můžete i na spoustu skvělých hostů a třešničkou na dortu bude geniální komik a skvělý týpek Martin Hranáč, který tu nebude jen v roli majordoma.

Majordomus Martin Hranáč: U číšníků si všímám pozitivního přístupu a ochoty

Jaká je vaše role v Hell’s Kitchen Česko?
Mojí rolí je vrchní číšník. Povinnosti mám stejné jako ostatní, ale myslím, že štáb chtěl využít moji výřečnost a skutečnou profesi číšníka. Problém je, že asi nejsem ten nejlepší číšník, ale umím ve spoustě situací improvizovat, takže zákazník většinou nepozná chyby. 🙂

Jak jste si sedl s šéfem pekelné kuchyně Janem Punčochářem?
Přiznám se, že jsem k němu měl velký respekt. Potkali jsme se nedávno při natáčení jiné akce a působil velmi profesionálně – ať už jako kuchař, tak svým vystupováním před kamerou. Jak bych ho popsal? Velmi vtipný a přátelský člověk, troufám si říct, že jsme si sedli. Tedy alespoň on mně ano. Jestli i já jemu, na to se budete muset zeptat Honzy.

Jste vyučený číšník, ale mnoho lidí vás zná z televize nebo sociálních sítí.
Jsem vyučený číšník a hned po škole jsem několik let v oboru pracoval. Pak jsem zkusil prorazit ve světě showbyznysu a později jsem se vrátil do restaurace. Teď už několik let pracuji v jedné restauraci v Berlíně, kde máme skvělý kolektiv.

Na co musí dobrý číšník dbát?

Dobrý číšník musí být milý k zákazníkům a být připraven plnit každé jejich přání. Málokdo si uvědomuje, že ani číšníci nemají každý den skvělou náladu. Profesionalita se pozná právě podle toho, že to na sobě nedají znát. Já osobně si u číšníků a personálu všímám hlavně pozitivního přístupu a ochoty.

Jak byste sám sebe ohodnotil jako kuchaře?
Mám asi pět oblíbených jídel, která vařím pořád dokola, a v těch jsem už fakt dobrý. Pokud chci něco speciálního, raději si zajdu do restaurace. Ve vaření jsem typický chlap – uvařím, ale zůstane po mně neskutečný nepořádek v kuchyni.

Jaké jsou nejčastější prohřešky číšníků u nás?
Jak jsem říkal, všímám si spíš pozitivních věcí, ochoty a dobrého přístupu. Nechci kritizovat, protože moc dobře vím, jak náročná je práce číšníka. Ne každý prohřešek je projevem neúcty k zákazníkovi, může za ním být i něco víc.

Jedním z vašich úkolů je starat se o zábavu soutěžících. Jak jste na to šel? 
Asi bych neřekl, že mým úkolem bylo přímo „dělat zábavu“. Možná částečně ano, ale aby to fungovalo, je důležité, aby se všichni cítili dobře a uvolněně. Pak můžete házet vtípky, které mají pozitivní odezvu. Snažil jsem se být hlavně příjemný, a to nejen na soutěžící, ale i na štáb, který sice není vidět, ale je to právě on, kdo všechno tvoří a vede.

Necháte diváky nahlédnout do zákulisí? Na co byste diváky pozval?
To bych zatím nerad prozrazoval. Sledujte Hell’s Kitchen Česko už od konce prázdnin a sami uvidíte. Určitě se můžete těšit na skvělé soutěžící a spoustu humorných situací, kdy jsem byl i já několikrát štábem nachytán. O vtipné momenty rozhodně nebude nouze. Však to uvidíte už brzy.

Máme před sebou závěr léta. Co dovolená? Když cestujete, zajímáte se o místní gastronomii?
Léto mám hlavně pracovní, trávím ho v restauraci. Když jsem v zahraničí, rád ochutnávám místní kuchyni a poznávám kulturu. I když v poslední době spíš na dovolené hlavně odpočívám.

Tvůrci

Showrunners – Radovan Síbrt, Matěj Šámal

Výkonní producenti – Alžběta Karásková, Karel Poupě

Producent TV Nova – Tomáš Fišer

Režie záznamu – Michal Varga

Scénář – Karel Wiencek

Dramaturgie – Tereza Zemanová

Casting – Andrea Žboďáková, Šárka Vítovcová

Vedoucí produkce – Josef Kolena

Hlavní kameraman – Adam Kruliš

Mistr zvuku – František Šec

Culinary produkce – Ondřej Kuracina, Zbyněk Bubeníček

Zdroj: TV Nova

Hudební divadlo Karlín
Reklama
Deichmann
Reklama
Reklama
Arkham
Reklama