Carlton McCoy, známý svou vášní pro gastronomii a inspirativním přístupem k objevování nových pokrmů, nás v šestidílné show Putování za chutěmi zavede na nečekaná místa, od delty Mississippi až po rušné ulice Jižní Koreje. Během své cesty se setkává s místními šéfkuchaři, kteří mu otevírají dveře do světa svých tradičních receptů a sdílejí s ním jídla, jež jsou pro dané oblasti srdeční záležitostí. Pořad bude mít premiéru 9. listopadu v 15:00 na stanici TV Paprika.
Carlton McCoy, jehož jméno je synonymem pro vášeň k jídlu a kultuře, nabízí divákům unikátní pohled na to, jak jídlo dokáže překonávat hranice a sbližovat lidi. Tento cestovatelský gurmán nás zve na kulinářskou cestu, která spojuje jedinečné a autentické chutě s kulturním dědictvím navštívených regionů.
Ať už se jedná o místní komunity nebo tradiční rodinné recepty, McCoy každé jídlo prezentuje jako živý příběh o lidech, kteří do něj vkládají svou duši a vášeň. Během své cesty se setkává s místními šéfkuchaři, kteří mu otevírají dveře do světa svých tradičních receptů a sdílejí s ním pokrmy, jež jsou pro dané oblasti srdeční záležitostí.
Putování za chutěmi světa
McCoyovy cesty začínají v deltě Mississippi, kde zkoumá specifika americké kuchyně s kořeny v afroamerických komunitách. Dále se vydává do afrických vesnic, kde potkává místní šéfkuchaře a poznává jejich tradiční techniky, které se předávají z generace na generaci. V Jižní Koreji nás zavede do rušných uliček plných stánků s jídlem, kde objevuje chutě exotických surovin a pokrmů, které jsou pro Koreu tak typické. Každá epizoda je příležitostí k poznání nových chutí, tradic a místních zvyků.
Recept na Krevety s kukuřičnou kaší: ochutnejte jižanskou specialitu z dílny Carltona McCoye.
Jedním z pokrmů, které McCoy představuje ve své sérii, je klasické jižanské jídlo – Krevety s kukuřičnou kaší. Toto jídlo představuje autentickou chuť amerického jihu a přináší kombinaci jemně opečených krevet s bohatou, krémovou texturou kukuřičné kaše. Tady je recept, který si můžete připravit i vy doma:
Suroviny:
500 g čerstvých krevet, oloupaných a očištěných; 1 hrnek kukuřičné kaše (instantní nebo tradiční); 2 hrnky mléka; 2 hrnky vody; 1 lžíce másla; 1 stroužek česneku, nasekaný; 1/2 hrnku nastrouhaného sýru čedar; 1 lžíce olivového oleje; sůl a černý pepř podle chuti; 1 lžička citronové šťávy
Postup:
Příprava kukuřičné kaše: Smíchejte vodu a mléko, přiveďte k varu, přidejte kukuřičnou kaši a za občasného míchání vařte do krémové konzistence (přibližně 10 minut u instantní kaše). Přimíchejte máslo a sýr, osolte podle chuti.
Příprava krevet: V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a restujte do zlatova. Přidejte krevety, dochuťte solí a pepřem a opékejte do růžova (3-4 minuty). Nakonec pokapejte citronovou šťávou.
Servírování: Na talíř dejte vrstvu krémové kaše, na ni krevety a ozdobte nasekanou petrželkou.
Kulinářská show Putování za chutěmi je ideální příležitost pro všechny milovníky jídla a cestování. Ať už jste vášnivý kuchař nebo jen nadšenec hledající inspiraci, Carlton McCoy vás provede světem, kde každá kultura vypráví svůj příběh na talíři. Připojte se k němu na jeho gastronomické cestě už 9. listopadu v 15:00 na TV Paprika.
Zdroj: TV Paprika